onsdag 1. juli 2009

Onsdag, 1. juli. Og Ellen og jeg har 42 års bryllupsdag. Skal feirest med en god middag ombord. Bjørn Gunnar er kokk.
Vi dro fra Brighton ca kl 1320 Søndag, 28.06.09
Vi hadde planer om å gå direkte til Falmouth. Før avgang Biscaya. Men pga lite vind og tidvis mye tidevannsstrøm gikk vi til Dartmouth i stedet. Ankomst mandag ca kl 1600.
Tirsdag, 30.06.09. Avgang Dartmouth ca kl 0930. Ankomst Falmouth ca kl 1930.
Siden vi forlot Brighton har vi gått mye for motor pga lite vind. men vi har også seilt i over 8 knop. Og vi har motorseilt en del. Storseilet stabiliserer båten voldsomt når vi er utsatt for havdønninger.
Noen av mannskapet ble litt moderat sjøsyke første tiden på sjøen. Men magnetarmbånd og litt sjøsykemedisin reparerer det meste.
Natt til mandag gikk vi nattevakter i kanalen. Det var ganske spennende i bekmørke med store lastebåter og ferjer på flere kanter. Svære lysorgel som gjorde det vanskelig å beregne retningen de gikk i. Da var radaren god å ha.
Inger Elise og Bjørn Gunnar har klart seg kjempebra. Læringskurven er meget bratt !!

Vi har fått kontakt med internett igjen. Gode forhold. Vi har vært inn og sjekket gribfiler for Biscaya. Vi regner med å bruke 5 - 6 døgn over til Spania. Med 5 knop i snitt fart. Men vi har ikke diesel til å kjøre for motor hele veien så vi er avhengig av seilvind. Vi håper å kunne starte om 2 dager. Dvs fredag. Da får vi lite vind de 2 første dagene, men så øker det til frisk bris, 17 m/sek fra vest, siste del av seilasen.
Siden vi har litt utrent mannskap regner vi med å seile bare med forseilet om natta.
Dartmount og Falmount er gamle, flotte maritime byer. Men nå ser vi frem til Biscaya og Spania !

4 kommentarer:

  1. HEI ALLE SAMMEN. HER ER DET TROPESOMMER! VI VILL GRATULERE ELLEN OG MAGNE MED 42 ÅRS BRYLLUPSDAG, KOS DERE!HILSEN ANNE OG KNUT

    SvarSlett
  2. Gratulerer med dagen til 'de unge gamlingene'! godt å høre at alt har gått så bra! Skal hilse så masse fra Wenche. Kyss og klem til dere alle!

    SvarSlett
  3. Gratulerer Magne & Ellen med 42 års bryllupsdag.
    Hils mye til det flotte mannskapet.
    Skøy å høre fra dere:))))
    Gode ønsker fra Hardanger til dere alle:))

    SvarSlett
  4. Hei allesammen. Kan ikke se at dere har skrevet noe siden 1.juli så jeg håper det står bra til. Knut og jeg tar ferie fra helgen, og det gleder vi oss til. Det blir hytta først og så kristiansand med Sabeltann og hele pakka med barn og barnebarn. Klem fra Anne og Knut.

    SvarSlett