søndag 19. juli 2009





Søndag, 19.07.09
Avgang Nazare kl 0715
Ankomst Nazare ca kl 0900
Hvorfor vi er tilbake i Nazare ? Godt spørsmål.
Etter at vi forlot Nazare hadde vi veldig liten vind. 8 -12 knop. Så vi heiste storseilet til topps. Uten rev. Og vi rullet ut hele genoaen på 120 %.
På noen minutter økte vinden til 22 knop. Og vi bestemte oss for å reve 2 rev i storseilet. Gikk opp mot vinden, stramma lazyjacken og begynte å reve. Genoaen lot vi bare ligge å blafre. Når vi skulle rulle inn på genoaen så ble det krøll. Det viste seg at en sjakkel i toppen hadde røket. Sjakkel nr 2 som røk. En røk jo i Biscaya. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vår godt betalte inspektør hadde ikke vært i toppen av masta for å sjekke sjakler.
Genoaen tok med seg litt av spinnaker fallet rundt furlexen. Vi bant fast genoaen så godt vi kunne. Så vi ble temmelig svette for å si det mildt. Deretter gikk vi tilbake til Nazare.
Kaptein Krok var på pletten med en gang. Ringte en spesialist, Roy, som før klokken var 1115 hadde ordnet opp i det meste. Vi heiste han opp i toppen av masta. Han var som et ekorn oppe der. Senere fortalte han at han hadde klatret i master siden han var 7 år. Han er utdannet skipper og jobber på en catamaran. Han skiftet over til en reserve genoa på 150 %. Kjempediger!. Med blå kant. 120 % genoa har fått noen skader i toppen som må repareres. I morgen skal vi skifte skjøtelina til genoaen. Magne synes den virker litt sliten.Vi tar av naturlige årsaker ikke noen unødige sjanser nå. Vi skal tross alt ut i atlanteren i 4-5 døgn. Og Roy var enig. Dvs vi drar ikke herfra før tirsdag morgen.
PS: Emigrasjonspolitiet var på pletten veldig fort for å sjekke at alt var som første gangen vi anløp. Ikke skiftet mannskap. Ikke dyr. Ikke drugs. Osv. Jeg sa vi hadde litt whisky igjen.
Vi gleder oss til å prøve den nye genoaen på 150 %. Vi trenger nok ikke rulle ut alt med en gang !?
Når alt kommer til alt så er vi glad for at dette sjakkelbruddet skjedde så nært Nazare.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar